Stamboom maken in word

Het is een leuk karwei om je hele familiegeschiedenis uit te zoeken. Van allerlei generaties noteer je huwelijken, overlijdens en geboorten. Hoe meer familielijnen, hoe verder je terug kunt in de historie, hoe leuker het is.

Gegevens

De allerbeste bron voor je gegevens vind je in je eigen familie. Ooms, tantes, opa’s en oma’s kunnen je allerlei informatie verstrekken. Die gegevens noteer je. Je kunt zo je hele stamboom maken in Word (Microsoft Office). Je kunt voor oudere gegevens ook terecht in het gemeentearchief, of in een van de rijksarchieven.

Stamboom maken in Word

Word is een tekstverwerker en heel geschikt voor het stamboomwerk. Je kunt kiezen of je de gegevens in een tabel of in tekstvakken zet. Belangrijk is, dat je bij het stamboom maken in Word rekening houdt met de lezer. Komt alle informatie helder op het scherm? Is alles ook uit te printen? Bij het stamboom maken in Word kun je ook elke generatie op een nieuwe pagina beginnen.

Foto’s

Nog leuker wordt het, als je bij je gegevens ook foto’s verwerkt, of afdrukken van documenten. Zo wordt je overzicht nog overzichtelijker. Een stamboom maken in Word is leuk en leerzaam!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *