Stamboom maken in excel

Het doen van familieonderzoek is erg leuk

Je hebt allerlei bronnen die je voor je stamboomonderzoek kunt raadplegen, van directe familieleden tot eeuwenoude archieven. Uiteindelijk kun je de gegevens gaan verwerken. Zo kun je bijvoorbeeld je stamboom maken in Excel.

Excel

Het programma Excel, onderdeel van Microsoft Office, is bedoeld om berekeningen te kunnen maken. Als je het programma opent, heb je een werkblad voor je. Dit werkblad is opgebouwd uit cellen. Normaal gesproken worden deze cellen gevuld met getallen of formules. Maar er is meer mogelijk!

Stamboom maken in Excel

De structuur die de cellen bieden zijn uitermate geschikt op informatie op een overzichtelijke manier te presenteren. Daarnaast kun je de cellen wel met meer vullen dan alleen getallen en formules. Je kunt er ook teksten, data of afbeeldingen in kwijt.

Boomstructuur

Je kunt helemaal bovenin beginnen met in het midden een cel te vullen met je oudste voorouder. In een cel daaronder kun je de geboortedatum, daar weer onder de sterfdatum. In een rij daaronder komen de kinderen. Zo bouw je door tot je bij jezelf uitkomt. Je kunt het met lijntjes tussen de verschillende generaties allemaal nog duidelijker maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *